Wat moet er op een factuur staan?

Een factuur maken nadat je de klus geklaard hebt, dit doe je natuurlijk via de officiële weg. Maar wat moet er nu eigenlijk op een factuur staan en wat stel je voor betaaltermijn bijvoorbeeld? Als je je wilt houden aan de regels zul je moeten kijken naar wat de overheid voor eisen stelt aan een factuur. Het is wel de bedoeling dat je je hieraan houdt omdat jij en je klant anders niet kunnen deelnemen aan de belasting aftrek. Dat zal toch best jammer zijn, want in een aantal gevallen levert je dat een leuk voordeel op. Wij vertellen je in deze blog hoe jouw factuur eruit moet zien en hoe je deze kunt maken met een facturen programma.

De verplichte zaken op de factuur

Aan een factuur maken zitten een aantal verplichte zaken, maar wat zet je er dan op? Een factuur moet voldoen aan de volgende eisen;

  • Het btw-nummer en het bedrag van de btw.
  • Het KVK-nummer.
  • De datum van het factuur en het factuurnummer. Let wel op dat deze oplopend moet zijn.
  • De datum van de geleverde diensten of producten.
  • Naam en adresgegevens van jou en van de klant.
  • De diensten of artikelen die je daadwerkelijk geleverd hebt aan de klant.
  • Hoeveel artikelen of het aantal uren die jij in rekening brengt bij de klant.

Een factuur maken

In het kader van besparen en onnodig papier verspillen wil je de klant graag een online factuur sturen. Je kunt namelijk een factuur sturen in een XML-formaat. Je kunt het niet klakkeloos inscannen en versturen. Maak voor het aanmaken van een factuur gebruik van een factuurprogramma. Een factuurprogramma is echt voor iedereen en er zijn diverse programma’s op de markt waar je een factuur mee kunt maken. In vele gevallen heeft een factuurprogramma al een bepaalde opmaak, zodat jij op een eenvoudige manier kunt voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan een factuur. Op deze manier kun jij niets vergeten te vermelden. Maar niet ieder factuurprogramma is gelijk. Het een is heel gebruiksvriendelijk terwijl het ander juist wat meer aandacht vereist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *