Metaal en hout, een prachtige combinatie

Ben jij dol op interieurtrends? Dan is het je vast niet ontgaan dat reeds jarenlang de combinatie van metaal en hout ontzettend populair is. Dit heeft een zeer goede reden, namelijk dat het de perfecte combinatie is om de zogeheten industriële interieurstijl mee te creëren. Een industrieel interieur is namelijk veelal gebaseerd op deze twee materialen, en niet voor niets. Het stoere, ietwat ruige van metaal wordt prachtig aangevuld met de natuurlijke uitstraling van hout. Juist door hout toe te voegen wordt het niet te kil, en kan het zelfs heel warm ogen. En toch stijlvol. Lijkt dat je wat? In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk de combinatie van hout en metaal toepast in jouw interieur, winkelpand of kantoor. Want deze materialen kunnen natuurlijk overal!

Metaal en hout in je interieur

De meeste mensen die en industrieel interieur willen creëren focussen zich allereerst op de grotere meubels, zoals de eettafel, de bank en de stoelen. Natuurlijk is de eettafel het perfecte meubelstuk om deze twee materialen in te verwerken. We doelen dan op een houten tafelblad in combinatie met een metalen onderstel/frame. Je kunt daar vele kanten mee op. Laat bijvoorbeeld een U-frame maken, of juist een X-frame. Metaal is zeer bewerkelijke en je kunt er dan ook veel verschillende vormen mee maken. Echter, de meeste mensen gaan voor een super strakke tafelpoot. Of het nu om je eettafel, de salontafel of je bureau gaat, metaal en hout kunnen altijd.

Hout en metaal in je winkelpand of kantoor

Natuurlijk zijn bovenstaande materialen perfect om een knusse inrichting mee te creëren, maar ze lenen zich ook zeer goed voor winkelinrichtingen en display-doeleinden. Kijk maar eens op de website van Drameco. Daar hebben ze zich gespecialiseerd in het bewerken van metaal, en maken ze er de mooiste winkelinrichtingen van. Denk aan stijlvolle, lange tafels, wanden, maar ook presentatiedisplays, POS-materiaal, etc. Of je nu een zeer functioneel winkelinterieur zoekt of iets super moderns en stijlvols, bij Drameco kunnen ze het voor je bouwen. En indien gewenst natuurlijk in combinatie met een houtsoort naar keuze.

Industriële woonstijl afstylen

Wat voor ruimte je ook gaat inrichten met deze materialen, het afstylen is in feite net zo belangrijk als het kiezen van de basis. Daarmee bepaal je namelijk wat de sfeer is die men in de ruimte ervaart. Het grote voordeel van de industriële woonstijl is dat je er vele kanten mee op kunt. Houdt het bijvoorbeeld super strak en kies voor grote, opvallende elementen voor een ultieme designlook, of voeg juist veel warme tinten, aaibare stoffen en kleine kunstwerkjes toe voor een knussere look. Zowel in je interieur als bij het inrichten van zakelijke ruimtes kun je gaan voor een stijl met veel grijstinten en zwart, maar ook een breed scala aan warme kleuren doet het goed samen met metaal en hout. Denk aan terracotta, beige, warm roze en zelfs aubergine. Welke kleuren het beste bij jou passen hangt af van je persoonlijke smaak. Inrichten is iets wat je op gevoel doet, dus laat je niet teveel beïnvloeden door wat andere mensen zeggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *