Linkbuilding uitbesteden; hoe doe je dat?

Als je nog niet weet wat linkbuilding is, ben je hier aan het verkeerde adres. We willen je dat met alle plezier uitleggen, maar even niet nu! Nu is het namelijk tijd om iets anders uit te leggen. Deze blog is voor degenen die al hebben besloten dat linkbuilding iets is waar ze aandacht aan moeten besteden, maar die nog een overweging te maken hebben. Ze willen nog weten óf en hóe ze linkbuilding moeten uitbesteden. Daar gaan we het vandaag met je over hebben. We vertellen je nauwkeurig over enkele zaken die je moet meenemen in je beslissing. 

Linkbuilding pakketten

Allereerst raden we je eens aan om jezelf wegwijs te maken in de linkbuilding pakketten die er te verkrijgen zijn. Als je dat eenmaal hebt gedaan, weet je al goed wat je kunt krijgen, wat je daarvoor mag verwachten en hoeveel je dat gaat kosten. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld ook kijken naar hoe zich dat verhoudt tot jouw bedrijf. Heb je doelen en verwachtingen? Hoe pakt dat uit? Wil je meer verkeer naar je website, hogere zoekresultaten of meer autoriteit in je branche? Zorg ervoor dat je deze doelen communiceert met het team om ervoor te zorgen dat ze begrijpen wat je wilt bereiken. Als je dit hebt gedaan, is het al een stuk makkelijker om te kijken of je linkbuilding wilt uitbesteden of niet. Dat geldt dan ook voor het kiezen van een bedrijf waar je het aa wilt uitbesteden! Voor enkele pakketten om dit te vergelijken en wat informatie op te doen, kun je kijken bij Rubin Koot

Strategie en monitoring

Dan is er, wat ons betreft, nog een hele belangrijke rol weggelegd voor het bepalen van de strategie en het monitoren van de uiteindelijke werking daarvan. Zo begint een effectieve linkbuildingstrategie met een grondige analyse van jouw website en de concurrentie in zoekmachines. Werk samen met degene die je linkbuilding uit handen neemt om een strategie op maat te ontwikkelen die past bij jouw doelen. Dit kan inhouden dat je zoekt naar relevante websites om links te plaatsen, gastblogs te schrijven of andere linkbuildingtechnieken te gebruiken. Na het uitbesteden van linkbuilding is het dan belangrijk om de voortgang te monitoren en de resultaten te meten. Vraag regelmatig rapportages en analyses van de linkbuildingactiviteiten om inzicht te krijgen in de prestaties. Op basis van deze gegevens kunnen aanpassingen worden gedaan om de effectiviteit te maximaliseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *