• Meld Misbruik Category Categorie: Doe-het-zelf
  • Comment Reacties 0
  • View Aantal keer bekeken: 485

Waarom zou je een decoupeerzaag kopen? Er zijn toch zoveel soorten zaagmachines en waarom is een decoupeerzaag eigenlijk zo bijzonder? Allemaal vragen die kunnen spelen als je opzoek bent naar een nieuwe zaagmachine. Een decoupeerzaag lijkt misschien een simpel product, maar de werkelijkheid is toch heel anders! Deze zaag heeft nogal veel te bieden. Veel van deze dingen zie je op het eerste gezicht niet. De website Decoupeerzaagkopen.nl wil daarom drie belangrijke functies in deze blog behandelen.

Het zal je verbazen voor welke werkzaamheden je een decoupeerzaag kunt inzetten. Om te beginnen met het recht zagen.

Rechte stukken zagen

Je zou het niet verwachten! Dat je zelfs met een decoupeerzaag rechte stukken kunt zagen. Het is toch echt mogelijk! Natuurlijk is het zagen van platen met de losse hand geen groot succes. Een decoupeerzaag kromt veel sneller af dan de doorontwikkelde cirkelzagen. Gelukkig zijn er geleiderails voor decoupeerzagen ontwikkeld die deze problemen voorkomen. Dankzij deze geleiderail kun je zelfs met een decoupeerzaag rechte lijnen zagen. Mocht een geleiderail voor jou te duur zijn, probeer dan eens een rechte plank.

Ronde gaten zagen

Vaak maak je gebruik van een gatenzaag die je kunt bevestigen aan je accuboormachine. Dat klinkt allemaal mooi en aardig, maar hoe ga je te werk als we het hebben over grotere gaten? In dit geval kan een decoupeerzaag goed van pas komen. Ook hier geldt weer dat het zagen vaak niet helemaal recht gaat. Een hulpmiddel genaamd de ‘cirkelgeleider’ kan dan uitkomst bieden. De cirkelgeleider kun je instellen met een bepaalde straal om zo perfecte ronde gaten te zagen.

Verstekzagen

Het is zelfs mogelijk om verstek te zagen. Dit kan handig zijn wanneer je twee plinten aan elkaar wilt bevestigen en daarvoor een mooie overgang wilt hebben. Bij bijna alle decoupeerzagen kun je een instelling doen van zo’n 45 graden. Dat is meer dan genoeg om alle werkzaamheden te verrichten. Mocht het allemaal toch wat lastig zijn? Probeer dan eens het werkstation van Bosch. Dit is speciaal ontwikkeld voor de Bosch-decoupeerzagen om meer ondersteuning te bieden bij het zagen.

Decoupeerzaagkopen.nl Artikellink: http://www.artikel365.nl/huis-tuin/doe-het-zelf/waarom-een-decoupeerzaag-kopen/
Auteur:

Meest recente artikelen uit de Doe-het-zelf Categorie: