• Meld Misbruik Category Categorie: Knutselen
  • Comment Reacties 0
  • View Aantal keer bekeken: 1087

Wil je leren schilderen? Dan is het verstandig om voor acrylverf te kiezen. Deze verfsoort is namelijk op waterbasis, waardoor er meerdere technieken mogelijk zijn. Daarnaast kent acrylverf ook veel voordelen als je deze vergelijkt met andere verfsoorten. Denk hierbij maar eens aan de zeer korte droogtijd, de prijs en de verschillende schildertechnieken die je kunt toepassen.

Ook wordt acrylverf met name door beginnende schilders gebruikt vanwege de structuur. Je kunt het namelijk op bijna elke stof- en vetvrije ondergrond gebruiken. In de meeste gevallen kiest men vaak voor een schildersdoek (linnen) of schilderpapier. Je kunt echter ook acrylmuurverf kopen, die je gewoon op een betonnen muur kunt aanbrengen. Genoeg mogelijkheden dus.

Weten welke voordelen acrylverf allemaal heeft? Lees dan snel verder.

Voordelen van schilderen met acrylverf

Zoals gezegd heeft acrylverf veel voordelen. Met name door de korte droogtijd is acrylverf erg populair geworden. Je kunt namelijk heel eenvoudig meerdere lagen over elkaar heen schilderen, omdat je niet lang hoeft te wachten. Hierdoor kun je een schilderij vaak al binnen een dag afronden. Deze droogtijd heeft ook zijn nadelen. Wanneer de acrylverf volledig is opgedroogd, kun je deze bijna niet meer verwijderen met water. Je hebt in dit geval andere hulpmiddelen nodig. Vaak kiezen kunstenaars ervoor om chemische middelen te gebruiken, wat natuurlijk prima werkt. Vaak is het echter niet meer mogelijk om eenmaal opgedroogde acrylverf van een schildersdoek te verwijderen.

Schilderen met acrylverfMengen met andere materialen

Acrylverf is één van de weinige verfsoorten die je kunt mengen met andere materialen. Denk hierbij aan gels en mediums, maar ook aan hout en schelpjes. Je kunt acrylverf namelijk als een soort lijm gebruiken. Wanneer je deze techniek wilt toepassen, moet je de acrylverf onverdund en in dikke lagen aanbrengen op het doek. Vervolgens kun je er gewoon andere materialen (zoals kleine voorwerpen) opdrukken. Hierdoor kun je een heel speciaal schilderij creëren.

Welke schildertechnieken bestaan er?

Naast het onverdund aanbrengen van acrylverf, kun je deze natuurlijk ook verdund aanbrengen. In dit geval ga je de acrylverf verdunnen met water (of een medium). Het is hierbij belangrijk om niet al te veel water te gebruiken, want anders krijg je straks druipers op het schilderij. Te weinig water is natuurlijk ook niet goed. Daarom is het belangrijk om steeds een beetje water toe te voegen aan de acrylverf. Is de textuur goed? Dan kun je het gaan gebruiken voor het schilderij. Wanneer je de kleuren feller wilt maken, kun je gebruik maken van een glansmedium. Dit kun je gewoon over de acrylverf aanbrengen.

Acrylverfschilder Artikellink: http://www.artikel365.nl/hobby-elektronica/knutselen/voordelen-acrylverf-schilderen/
Auteur:

Meest recente artikelen uit de Knutselen Categorie: