Blowen wordt over het algemeen gedaan om er lekker ontspannen van te worden. Maar naast ontspanning kleven er aan dagelijks blowen ook negatieve gevolgen. In het begin is dit niet zo merkbaar, echter naarmate men langer wiet rookt komen deze nadelen steeds meer naar voren. Uiteindelijk is het niet langer negeren van deze schadelijke effecten en erover nadenken of u misschien niet beter kunt minderen of stoppen met blowen het beste wat u op dit moment kunt doen. Nadelen die veel wietgebruikers benoemen beschrijven we in dit artikel.

Tijdens het stoned zijn kunt u best tijdelijk meer inspiratie hebben en creatiever zijn. Maar wanneer u dagelijks blowt gaat het creatieve er al snel af. U zult dan snel gewend aan het blowen raken en eerder snel moe, futloos en inspiratieloos worden. Er zijn veel gevallen bekend waarbij men niets meer doet als men stoned is. Laat staan dat men dan bijvoorbeeld nog gaat sporten. Wellicht herkent u hier iets in bij uzelf of bij een andere wietgebruiker. In dat geval is het sterk aan te raden om in ieder geval enkele maanden niet te blowen.

Verslavingsgehalte

Veel deskundigen vonden vroeger dat het wel meevalt met de verslavingsfactor van blowen. Echter doordat het gehalte THC in cannabis de laatste jaren zo sterk is gestegen, is blowen wel degelijk verslavend geworden. Ook artsen zijn het er inmiddels over eens dat blowen verslavend is. Na lange tijd veel geblowd te hebben, kan men bij het stoppen last krijgen van onthoudingsverschijnselen zoals slecht slapen, weinig eetlust en algemeen futloos zijn. Het is bekend dat blowen psychische aandoeningen kan activeren. Hoewel men niet helemaal zeker weet of of deze aandoeningen nou ontstaan door het blowen, of dat deze al latent aanwezig moeten zijn, blijkt dat bij veel mensen eventuele psychiatrische problemen verergeren door het blowen. Daarnaast kan natuurlijk iedereen depressief worden. De kans op een depressie is nog groter wanneer men door het blowen in een sociaal isolement is geraakt. Blowen is erg duur. Veel dagelijkse wietgebruikers zullen per dag minstens een gram aan wiet roken. Zouden we de kosten van het wietgebruik op jaarbasis berekenen, dan komen we al snel uit op een slordige tweeduizend euro. Geld dat veel mensen ook aan andere zaken kunnen besteden.

Danny Artikellink: http://www.artikel365.nl/gezondheid/persoonlijke-ontwikkeling/blowen-en-de-negatieve-gevolgen/
Auteur:

  • authorDoor:
  • writerGeplaatst op: 6 februari 2014
  • liveGepubliceerde Artikelen: 3

Meest recente artikelen uit de Persoonlijke Ontwikkeling Categorie: