Home » Waarom artikelen op internet schrijven?

Waarom artikelen op internet schrijven?

Waarom zou je je bezighouden met het schrijven van artikelen voor internet? Inderdaad kost het schrijven van artikelen veel tijd en niet iedereen is er even goed en of vindt het leuk (die laatste 2 gaan trouwen vaak samen). Toch is het plaatsen van relevante artikelen op internet voor bijna elke online business een ‘must’. Goede, kwalitatieve artikelen scoren namelijk in de zoekmachines en zo trek je bezoekers. Bezoekers die zich door jou artikelen aangesproken voelen zullen meer willen lezen of meer van jou of je product willen weten. Zo krijg je binding met je potentiële klanten.

Maar niet alleen dat. Hoewel er vaak gezegd wordt dan mensen niet meer lezen, gaat dat in feite alleen op voor teksten waar iemand geen interesse in heeft. Eigenlijk wordt er anno nu meer gelezen dan ooit. Ga maar na: statusupdates, WhatsAppjes, berichtjes, mailtjes, de teksten vliegen ons dagelijks om de oren en we consumeren ze gretig. Ook gaan we actief op internet op onderzoek uit naar informatie over de onderwerpen waarover we meer willen weten. Onze honger naar informatie is nog nooit zo groot geweest. En precies van die honger maak jij, als schrijver van teksten over jouw product of dienst, gebruik.

Beelden trekken aandacht, teksten overtuigen

Inderdaad, de aandacht van mensen wordt eerder getrokken door een beeld dan door een tekst. Maar niemand laat zich door beelden overtuigen. Ooit gehoord van een verkoper die al na één zin ging koffie drinken? Precies, alleen met een verhaal verkoop je een product. Natuurlijk moet dat verhaal dan wel interessant, humoristisch of anderszins aantrekkelijk zijn. Hoe je een goede artikeltekst schrijft, leggen we je daarom ook uit op Artikel365.

Promotie van je website in de zoekmachines

Naast het beïnvloeden van je lezers, hebben goede artikelteksten nog meer functies. Zeker als je er een link naar jouw website in kunt opnemen. Een link van een goede tekst naar jouw website, wordt niet alleen gewaardeerd door de lezer van het artikel, maar ook door zoekmachines zoals Google. Op die manier weet de zoekmachine dat jouw product gerelateerd is aan de inhoud van je artikel. Ook de lezer profiteert, want als hij meer wil weten of lezen is hij binnen één klik bij jouw product.

Promotie via sociale media

Artikelen door jou geschreven en gepubliceerd op Artikel365 worden ook gepromoot via sociale media. Naast een RSS-feed die via FeedBurner wordt verspreid, worden je artikelen ook getwitterd en op Facebook geplaatst. Dat betekent extra zichtbaarheid en vindbaarheid voor jouw artikelen!

Presenteer je als de expert

Een goed artikel bevestigt je reputatie als expert in jouw interesse- of vakgebied. Naast exposure voor jouw website, blog of (online) bedrijf bouw je dus ook geloofwaardigheid als deskundige op. Het spreekt voor zich dat jouw artikelen die deskundigheid dan wel uit moeten stralen!

Gratis links naar jouw website!

Goed, artikelen schrijven dus. Je kunt natuurlijk beginnen met het schrijven van nieuwsartikelen of een blog op je eigen website. Dat zal zeker voor wat verkeer en geïnteresseerde bezoekers zorgen. Maar daar moet het niet bij blijven. Want voor zoekmachines tellen juist ook de stemmen van andere websites, die een link in een relevant artikel naar jouw website opnemen. En dat is waar gerelateerde blogs en artikelsites zoals deze om de hoek komen kijken. Groot voordeel van Artikel365 is dat je hier GRATIS een artikel met 2 LINKS naar WEBSITES van jouw keuze kunt opnemen. In feite een gratis advertentie dus. Wel belangrijk is dat het om een artikel gaat dat nog niet eerder op internet is verschenen. Een uniek geschreven artikel dus. Het hoeft trouwens niet bij één artikel te blijven. Je kunt op Artikel365 zo veel artikelen plaatsen als je wilt, waarmee je reputatie in jouw vakgebied alleen maar verder toe zal nemen!

Schrijf je eigen artikel

Heb je genoeg inspiratie om jouw online business te promoten? Schrijf je artikel en profiteer van de gratis links naar jouw site. Registreer je nu en plaats meteen jouw eerste artikel!